Bylinky na zimu alebo Ako využiť dary prírody pre váš zimný wellness

Bylinky na zimu alebo Ako využiť dary prírody pre váš zimný wellness

2 minúty čítanie 914

Zima je obdobím, keď sa mnohí z nás obracajú na prírodné prostriedky na udržanie pohody a vitality. Bylinky patria k najväčším a najcennejším darom prírody, ktoré môžeme využiť na podporu nášho celkového zdravia.

Môžeme sa pozrieť na to, ktoré bylinky sú vhodné na podporu všeobecného zdravia a pohody v zime.

Zázvor – prehrievajúci a podporujúci

Zázvor je známy svojimi prehrievajúcimi vlastnosťami, čo je ideálne pre chladné zimné dni. Môže podporovať dobré trávenie a dodáva telu príjemný pocit tepla. Pridajte čerstvý zázvor do svojho čaju alebo jedla a užite si jeho pikantnú chuť.

Medovka – upokojujúca a relaxačná

Medovka je obľúbená pre svoje upokojujúce účinky. Je skvelá na večernú relaxáciu a môže podporiť pokojný spánok. Medovkový čaj je dokonalým spoločníkom na dlhé zimné večery.

Mäta pieporná – osviežujúca a podporujúca vitalitu

Mäta pieporná je známa svojimi osviežujúcimi účinkami. Je ideálna pre tie dni, keď potrebujete povzbudiť telo i myseľ. Mätový čaj alebo použitie mäty v kuchyni môže byť skvelým spôsobom, ako si dopriať trochu osvieženia.

Šípky – bohaté na vitamín C a podporujúce obranyschopnosť

Šípky sú vynikajúcim zdrojom vitamínu C, čo je dôležité na udržanie dobrej obranyschopnosti tela. Šípkový čaj alebo šípkový sirup môže byť príjemným a zdravým doplnkom vašej zimnej rutiny.

Rumanček – upokojujúci a podporujúci pohodu

Rumanček je tradične používaný pre svoje upokojujúce účinky. Rumančekový čaj je skvelý na večerné uvoľnenie a môže podporiť pocit pohody a pokoja.

Záver

Bylinky sú skvelým spôsobom, ako podporiť svoju pohodu a zdravie počas zimných mesiacov. Využite ich rôzne vlastnosti na zvýšenie vašej vitality, upokojenie mysle a prehriatie tela. Pamätajte si, že bylinky sú doplnkom celkovo zdravého životného štýlu, ale je dôležité používať ich uvážlivo a v súlade s vašimi individuálnymi potrebami.


Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?