Čierne korenie

Hoci platí, že čierne korenie je jedno z najrozšírenejších a najobľúbenejších korení na svete. Vedeli ste, že korenie má aj liečivé vlastnosti?

Čierne korenie

Koľko existuje druhov čieneho korenia?

Možno poznáte aj zelené, červené alebo biele korenie, ale vždy ide vlastne o plody piepru čierneho, len v rôznom stupni zrelosti. Oceňujú sa predovšetkým jeho povzbudzujúce účinky, a to v mnohých ohľadoch

Pre dobré trávenie

Korenie sa ako korenie používa tiež preto, že podporuje trávenie. Správne okorenené jedlo nám nebude robiť problémy so zažívaním.

Ale korenie na náš organizmus pôsobí ešte inak – laicky povedané, povzbudzuje, čo môže. Pomôže dodať energiu a vitalitu, a má zahrievacie účinky. Preto je možné používať ho aj zvonka.

Čo ďalšie korenie podporí?

  • podporuje krvný obeh
  • podieľa sa na normálnej funkcii nervovej sústavy
  • naše telo celkovo povzbudzuje a stimiluje

A dokonca nám môže dodať aj porciu energie a prebudenie všetkých zmyslov. V histórii bolo preto veľmi obľúbené u tých, ktorí si chceli doslova okoreniť milostný život a potrebovali niečo ako afrodiziakum.

Od teraz pre vás korenie nebude len obsah koreničky, ale aj veľmi zaujímavá rastlina s účinkami, ktoré podporujú naše zdravie.

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?