Pšeničné ceramidy

Výťažky z bylín a rastlín sú tou najprirodzenejšou výživou pre naše telo. Inak tomu nie je ani u pšeničných ceramidov. Prečo by sme ich mali vyhľadávať?

Pšeničné ceramidy

Súčasť našej pokožky

Ceramidy sú, všeobecne povedané, lipidy (tuky). Presná chemická štruktúra je samozrejme zložitejšia, ale najmä pre ženy je dôležité vysvetlenie, ako vlastne fungujú. Hrajú totiž úlohu v kráse našej pleti.

Čo sa stane, keď ceramidy ubúdajú?

Ceramidy v pokožke s postupom veku ubúdajú. Pleť stráca svoju hutnosť a pružnosť, akú mala skôr, a stáva sa nerovnou – vznikajú vrásky. Teraz už je vám iste jasné, že tento proces by sa dal oddialiť, keby sme tieto ceramidy nestrácali. A máte pravdu.

Ako ceramidy doplniť do pokožky naspäť?

Pre krásnu a vypnutú pokožku je dobré starať sa o príjem ceramidov zvonka i zvnútra. Či už formou krémov alebo vhodných výživových doplnkov. A ďalšou výhodou ceramidov je, že bránia pokožke, aby strácala vodu a tým predchádzajú dehydratácii.

Sčítané a podčiarknuté, ceramidy z rastlinných zdrojov, napr. pšeničné ceramidy, sú vynikajúci prírodný prostriedok pre krásnu pleť!

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?