Rozchodnica ružová

Ťažko uveriť, že táto všemocná rastlina na šťastný a spokojný rast potrebuje podmienky, ktoré sú pre iné porasty nepredstaviteľné.

Rozchodnica ružová

Drsné prostredie vysokohorských oblastí Európy je miestom, v ktorom sa jej darí. V období kvitnutia medzi horskými tiesňavami vykukujú jej žlté kvietky, ktoré vábia opojnou vôňou pripomínajúcou ružový olej. A prečo je teda taká skvelá?

Bylinka pre koncentráciu a myseľ

Maturita, štátne či profesijné skúšky alebo skrátka pamäť, ktorá tak trochu štrajkuje? Rozchodnica pôsobí na mozog a koncentráciu ako povzbudzovač. Účinky má podobné ako káva, ale oveľa silnejšie. A navyše bez obsahu kofeínu. Využíva sa na tinktúry, čaje alebo ako sušený prášok v kapsulách.

Čo vám užívanie rozchodnice prinesie

Ak ste hľadali bylinku, ktorá vám pomôže s lepším sústredením, bystrosťou, ale aj upokojením a psychickú pohodu, práve ste ju našli. Nie nadarmo sa jej ľudovo hovorí „zlatý koreň“. Často sa porovnáva s ženšenom. Obe rastliny sú veľmi silné a účinné.
 

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?