Rybí tuk je znova hitom! Poznáte jeho benefity pre zdravie detí?

Rybí tuk je znova hitom! Poznáte jeho benefity pre zdravie detí?

2 minúty čítanie 1391

Ľudia skrátka po čase prišli na to, že účinkom rybieho tuku sa iná potravina nevyrovná. Našťastie sa predsa len niečo zmenilo – už to nie je zapáchajúca tekutina na lyžici. To, v akej podobe dnes môžete zohnať rybí tuk pre deti, sa dozviete v tomto článku.

Jedna lyžica pre celú triedu? To zostane už len spomienkou!

Mnoho ľudí zo staršej a strednej generácie má z detstva skúsenosť s rybím tukom na lyžici a v tých horších prípadoch dokonca kolovala jedna jediná po celej triede. Olejovitá tekutina silne zapáchajúca po rybine bola pre väčšinu detí peklom. Našlo sa však aj pár takých, ktorí si šli pridať. Do ktorej skupiny ste patrili vy?

Zdravotné benefity rybieho tuku boli v tom čase rovnaké ako dnes. Užíval sa kvôli vysokému obsahu vitamínu D na podporu imunity a dobrý je aj na kvalitu kostí a zubov, nakoľko pomáha telu hospodáriť s vápnikom. 

Ešte viac si rybí olej ceníme kvôli omega-3 kyselinám. Žiadna iná potravina na ňu nie je taká bohatá. A v časoch, kedy nebolo ľahké ryby zohnať (a hoci dnes ich dostaneme v každom obchode, stále ich konzumujeme veľmi málo), je rybí tuk vhodnou alternatívou. Predovšetkým u detí by sme na prísun omega-3 mali poctivo dbať!

Omega-3 pomáhajú s rozvojom detského mozgu

Mozog detí sa vyvíja rýchlym tempom. V prvých rokoch sa musí naučiť väčšinu vecí, ktoré budú používať celý život. My dospelí sa oproti nim rozvíjame omnoho pomalšie. K tomu, aby mozog a nervová sústava správne fungovali, je potrebné palivo v podobe omega-3 kyselín. 

V produktoch pre deti sa rozhodne zamerajte na to, aký typ omega-3 obsahujú. Prevažovať by mala DHA kyselina. Práve ona sa špecializuje na podporu vývoja mozgu a deti ju potrebujú viac než dospelí. 

Vedeli ste, že si ľudské telo omega-3 nevyrába? Musíme mu je dodávať pomocou stravy.

Rybí tuk, ktorý chutí ako ovocie? Samozrejme!

Mnoho rodičov nechce deťom spôsobiť nepríjemné zážitky, ktoré s rybím tukom zažili oni sami. Často tak ani nevedia, že už dávno existujú metódy, ako rybí olej zápachu zbaviť. Dokonca je možné obohatiť ho o ovocnú príchuť, takže kapsule s rybím tukom sú pre deti skôr niečo ako cukrík. 

Také sú aj OmegaMarine Rybičky. Majú tvar rybky a v želatínovom obale nájdete koncentrované omega-3 s ovocnou príchuťou. Pre deti je to veľmi zábavné a chutné, a tak sa nestáva, že by tento výživový doplnok odmietali. Rybičky môžete tento mesiac vyskúšať zadarmo – stačí, keď kliknete sem a objednáte si balenie len za cenu poštovného.

Spomínate si na rybí tuk z detstva? Podeľte sa o svoje zážitky v komentároch:

 

OmegaMarine Rybičky

OmegaMarine Rybičky Mesačné balenie

Omega-3 vyvinutá špeciálne pre deti. Žuvacie rybičky majú príchuť Tutti Frutti a sú prirodzene sladené pomocou stévie. Sú úplne bez rybieho zápachu, a preto sa hodia aj pre tých, ktorým prekáža rybia chuť. Obsiahnuté kyseliny EPA a DHA prispievajú k normálnej činnosti srdca.

Vaše komentáre

Jozef

Teším sa!

Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?