Chcete mať oči ako ostriež? Potom sa zamerajte na oranžovú!

Chcete mať oči ako ostriež? Potom sa zamerajte na oranžovú!

2 minúty čítanie 1278

Ako? Predsa vo Vašom jedálničku! Oranžové potraviny obsahujú živiny hodnotné pre dobrý zrak. Prečo to tak je, sa dozviete v tomto článku.

Kúzelné farbivo ako súčasť vitamínu A

Všetci vieme, že na oči je najlepší vitamín A. Niektoré potraviny ho obsahujú v trochu inej forme – ide o tzv. karotenoidy. Prírodné farbivá, ktorá majú schopnosť dodať žlté, oranžové či červené odtiene farieb. Karotenoidy sa v ľudskom organizme premenia na vitamín A, z ktorého môžu naše oči čerpať výživu. 

Karotenoidy jednoducho spoznáme podľa farby – na prvý pohľad na nich upozornia papriky, losos, tekvica, mrkva, ale aj oranžové kvety liečivých rastlín. 

Ktoré oranžové potraviny sú pre oči najprospešnejšie? 

Najznámejšia je mrkva. Úplne rovnako hodnotné sú aj marhule alebo mango. Či už ide o zeleninu alebo ovocie, každý si iste nájde druh, ktorý mu chutí. Zaujímavé je aj to, že taká mrkva nám dá o niečo viac živín ľahko tepelne upravená. 

Losos patrí medzi živočíšne zdroje a tie majú v ľudskom organizme vždy lepšiu využiteľnosť. Neznamená to však, že by ste mali na rastlinné zdroje vitamínu A či karotenoidov zabudnúť! Veľkú úlohu tu zohráva pestrosť. Losos je skutočným pokladom na tanieri. Obsahuje aj omega-3 kyseliny na udržanie normálneho stavu zraku a taký potrebný vitamín D. 

Karotenoidy obsahujú aj žĺtky. Už dávno neplatí, že neblaho pôsobia na hladinu cholesterolu! Žĺtky sú cenným zdrojom vitamínov nielen pre naše oči. Čím kvalitnejšie vajíčka máme, tým sú výživnejšie.

S Vistanom sme sa inšpirovali v prírode

Výživový doplnok na podporu zraku a očí Vistan sme vytvorili tak, aby obsahoval tie najlepšie živiny, ktoré ponúka samotná príroda. Nájdete v ňom ako spomínaný vitamín A, tak napríklad i výťažok zo slniečkových kvetov nechtíka lekárskeho. Nechýbajú v ňom vitamíny, minerály, ani bylinné extrakty a vďaka tomu si jeho účinky pochvaľuje už množstvo zákazníkov. 

Vyskúšajte Vistan  Kliknite sem a podporte svoj zrak s Vistanom. 

 

Vistan

Vistan Mesačné balenie

Suroviny vybrané špeciálne pre normálnu funkciu zraku a podporu zdravia očí. Extrakty z čučoriedok škandinávskeho pôvodu, kvetu nechtíka, vitamínov A, E a minerálov ako zinok, selén, či meď prinášajú výživu pre zdravie Vašich očí.

Vaše komentáre

Ivo

Rád by som vyskúšal 1 mesačné balenie Vistan zadarmo len za poštovné 1,95 €.

Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?