Najsivší mesiac roka je tu. Podporte imunitu a zažeňte chmúry vďaka vitamínom a minerálom!

Najsivší mesiac roka je tu. Podporte imunitu a zažeňte chmúry vďaka vitamínom a minerálom!

3 minúty čítanie 1961

Nový začiatok a svitanie na lepšie časy? Alebo skôr mesiac zlej nálady a únavy? Február patrí podľa štatistík medzi najmenej obľúbené mesiace v roku. Vysvetlíme si prečo a tiež si povieme, na čo sa vo februári zamerať, aby sme boli i napriek tomu zdraví a mohli do jari vykročiť plní optimizmu.

Február je náročný hlavne na našu psychiku.

Vedeli ste, že na ľudskú psychiku má veľký vplyv aj počasie? Zima je pochopiteľne najhoršia: skoro sa stmieva, má najmenej slnečných dní, a keď už slnko svieti, lúče sú veľmi slabé. Ako hovorí známa rozprávka: bez slniečka skrátka nie je život. 

Pokiaľ sa aj Vy tento mesiac cítite vyčerpaní a zlé myšlienky prevažujú nad radostnými chvíľkami, čítajte ďalej. Poradíme vám, ako si s týmto šedivým obdobím poradiť. Nebojte sa, je to len chvíľková záležitosť!

Postarajte sa o to, aby ste mali dostatok horčíka. 

Horčík je minerál, ktorý neodmysliteľne potrebujeme pre naše zdravie. Podporuje tiež správne fungovanie svalov (práve kvôli nedostatku horčíka sa často cítime unavení) a dôležitý je aj pre kosti. Nie každý však vie, že horčík prospieva aj nervovej sústave a podieľa sa na našom psychickom stave. 

Dalo by sa povedať, že horčík je minerál ako stvorený na február! Okrem toho, že vám pomôže zabojovať s fyzickou i duševnou únavou, podporí aj vašu myseľ. Lepšie si poradíte so stresom a hravo zaženiete aj zimný splín. 

Horčíku majú ľudia vo všeobecnosti málo. Rastliny, ktoré sú súčasťou našej stravy (a ktorými sa kŕmia zvieratá), sa dnes pestujú v pôde pomerne chudobnej na horčík. Tým pádom je aj obsah horčíka v potravinách nižší než kedysi a nie je zlý nápad dopĺňať ho v tabletkách.

Okrem horčíka stavte na osvedčené vitamíny.

Najlepší priatelia vašej imunity sú vitamín C a vitamín D. Február predstavuje vrchol zimy. Leto je naozaj dávno za nami a jar ešte v nedohľadne. Máme najmenej čerstvého ovocia a zeleniny z celého roka, najmenej slniečka, najmenej pohybu.

Uprostred zimy záleží naozaj iba na našej zodpovednosti, aby sme svojmu telu pomohli a dopriali mu potrebné vitamíny na podporu imunity. 

Vitamín C nájdeme predovšetkým v ovocí a zelenine, ale jeho obsah sa v jednotlivých druhoch veľmi líši. Vitamínovou bombou plnou „céčka“ je napr. rakytník a čierne ríbezle. Vyskúšať môžete aj náš vitamín C s výťažkom zo šípok, ktorý má ovocnú príchuť a nemusí sa prehĺtať. 

Vitamín D nájdete v rybom tuku. Teraz v zime, kedy sa nám „déčko“ v tele skoro netvorí, pretože nesvieti slniečko, je dobré ho dopĺňať denne. Podporí nielen imunitu, ale i kosti. 

Čo si z tohto článku zapamätať? 

V zimných mesiacoch je dôležité podporiť nielen imunitu, ale i psychiku. Ideálne je dopriať si pravidelne horčík z morských zdrojov. Svoju imunitu podporte vitamínom C a D a uvidíte, že toto sivé obdobie zvládnete hravo. 

Ako to máte vy? Napíšte nám komentár! Bojujete vo februári s únavou alebo si naopak užívate snehovú perinu a zimné radovánky? 

 

AquaMAGNESIUM

AquaMAGNESIUM Špeciálna ponuka 1+1

100 % prírodná forma horčíka z morskej vody pobrežia Írska. Vďaka svojej čistote sa v našom tele lepšie vstrebáva. Spolu s pridaným mangánom a vitamínom B6 sa jedná o ideálnu kombináciu na podporu správnej funkcie svalov, zdravý kostí a nervových funkcií.

Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?