November – mesiac, kedy sa páni zahaľujú do brady

November – mesiac, kedy sa páni zahaľujú do brady

3 minúty čítanie 1388

V posledných rokoch narastá popularita mesiaca november, ktorý sa zameriava na mužské zdravie. Páni sa na začiatku tohto mesiaca oholia a potom si celý ďalší mesiac nechávajú rásť bradu. Vedeli ste však, čo je hlavnou myšlienkou tejto výzvy?

Základom je prevencia

Cieľom a hlavným dôvodom, prečo táto akcia prebieha, je predovšetkým zvýšenie povedomia o mužskom zdraví, na ktoré sa aj v dnešnej dobe stále trochu zabúda. Väčšina mužov nepovažuje za dôležité chodiť na preventívne kontroly tak, ako je to zvykom u žien. O to horšie môže mať prípadná choroba dôsledky. 

Hlavným cieľom tohto mesiaca je teda poukázať predovšetkým na prevenciu. Na to, že pokiaľ som muž a mám viac ako 35 rokov, mal by som chodiť na pravidelné kontroly, aby som mal istotu, že všetko je v poriadku. Drvivá väčšina chorôb môže byť práve vďaka preventívnej kontrole odhalená včas. Preto sa treba na svoje zdravie sústrediť včas. 

Boj za mužské zdravie

Muži často nechcú o svojich problémoch hovoriť a hanbia sa za to, že u nich všetko nefunguje tak, ako má. Musíme si však uvedomiť, že zdravotný problém nie je hanba, ale vec, ktorú treba riešiť. Ideálne je však zdravotným komplikáciám predchádzať, a to napríklad pomocou vhodných výživových doplnkov, ktoré majú pozitívny vplyv na mužské pohlavné ústrojenstvo. 

Jedným z takýchto potravinových doplnkov je napríklad ProstaXin. Ide o preparát obsahujúci novú jedinečnú kombináciu aktívnych prírodných zložiek, ktoré sú dobre zdokumentované a vyskúšali ich už milióny mužov po celom svete. Za zmienku stojí tiež obsah zinku a selénu, ktoré prispievajú k normálnej hladine mužského pohlavného hormónu v krvi, takže majú pozitívny účinok na plodnosť a dobrý stav imunitného systému. 

Nebuďme ľahostajní

Poďme podporiť túto akciu a prostredníctvom nej tak rozšíriť povedomie o mužskom zdraví. Muži si môžu nechať narásť zmienenú bradu. A aká úloha pripadá ženám? Povedzte svojim partnerom a manželom o možnostiach, ktoré v tejto oblasti majú. A čo bude ešte lepšie? Objednajte ich rovno na preventívnu kontrolu. Však ich poznáme! 

 

Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?