Omega-3 podporujú správny vývoj mozgu detí. Stavte na rybí tuk!

Omega-3 podporujú správny vývoj mozgu detí. Stavte na rybí tuk!

2 minúty čítanie 1612

Od chvíle, kedy je bábätko v mamičkinom brušku až do školských čias, sú pro deti veľmi potrebné omega-3 kyseliny. Hrajú totiž úlohu počas vývoja mozgu a podporujú schopnosti ako pamäť, sústredenie či kreativita.

Mozog sa vyvíja už od 6. týždňa

A už vtedy je možné tento proces pozitívne ovplyvniť vďaka dopĺňaniu omega-3 kyselín. V tomto období ich potrebuje ako mamička, tak bábätko. Za pár mesiacov sa vyvinie mozog ako orgán a v okamihu narodenia má už plný počet mozgových buniek. 

Veľkou rýchlosťou všetko pokračuje aj v prvých rokoch života. Dieťa sa musí oproti dospelému naučiť obrovské množstvo informácií a zručností za krátky čas. 

Naučiť sa rozprávať alebo písať úplne od začiatku by pre dospelého bolo mnohonásobne zložitejšie, preto je dôležité podporovať vývoj mozgu už od raného detstva. Ľahšie sa učíme jazyky, získavame kreatívne zručnosti. 

Ako s vývojom mozgu súvisia omega-3 kyseliny?

Mastné kyseliny omega-3 sú uložené v obaloch nervových buniek, ktoré fungujú podobne ako telefón – prenášajú v mozgu informácie. Samozrejme, je žiaduce, aby tento proces fungoval rýchlo a perfektne.

Zásadný je aj počet jednotlivých nervových spojení. To všetko pozitívne ovplyvňujú omega-3 kyseliny a dá sa povedať, že my sami máme situáciu vo svojich rukách. Pokiaľ budeme pravidelne konzumovať ryby alebo si doprajeme rybí tuk plný omega-3 kyselín, urobíme pre mozog to najlepšie. 

Zásobárňou omega-3 je starý dobrý rybí tuk

Avšak v novom kabáte. Vďaka šetrným moderným metódam už existuje rybí tuk v kapsulách bez zápachu, dokonca aj s ovocnou príchuťou.

OmegaMarine Rybičky deti skrátka milujú, a keďže majú želatínový obal, môžete ho jednoducho vytlačiť a nemusíte sa obávať, že by deti Rybičku neprehltli. 

Výhodou rybieho tuku je, že má vysokú koncentráciu omega-3. Oproti rastlinným zdrojom je v detskom organizme dokonale vstrebateľný a ako bonus – je aj zdrojom vitamínu D. 

Tak čo, vyskúšate rybí tuk s príchuťou OmegaMarine Rybičky? Stačí kliknúť na tento odkaz a objednať deťom balenie na vyskúšanie zadarmo! 

 

OmegaMarine Rybičky

OmegaMarine Rybičky Mesačné balenie

Omega-3 vyvinutá špeciálne pre deti. Žuvacie rybičky majú príchuť Tutti Frutti a sú prirodzene sladené pomocou stévie. Sú úplne bez rybieho zápachu, a preto sa hodia aj pre tých, ktorým prekáža rybia chuť. Obsiahnuté kyseliny EPA a DHA prispievajú k normálnej činnosti srdca.

Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa