Pomáha vám horčík? Určite vyskúšajte ten z morských zdrojov!

Pomáha vám horčík? Určite vyskúšajte ten z morských zdrojov!

3 minúty čítanie 1756

Na svaly, na kosti, pre lepší duševný stav alebo kvôli únave a vyčerpaniu. Prečo horčík užívate Vy? Zhrnuli sme, v čom magnézium pomáha ľudskému zdraviu a ako sa orientovať v jeho zdrojoch.

Horčík poznáme hlavne ako pomocníka svalov. Viete, ako funguje?

Princípom práce svalov je ich sťahovanie a uvoľňovanie. Takto pracuje napríklad srdce, čo je koniec-koncov tiež sval. Zatiaľ čo kontrakcie má na starosti vápnik, relaxáciu zaisťuje horčík. A keď sa v tomto kolobehu vyskytne problém, objaví sa kŕč. Horčík pomáha uvoľniť svalové napätie, ale tiež podporuje nervový systém, ktorý so svalmi úzko súvisí. Dôležitú úlohu preto zohráva horčík aj počas športu. Hýbať sa však potrebujeme všetci, preto by mal na to myslieť každý.

Bojovník proti stresu a dobrý priateľ duševného zdravia

Horčík však pomáha zmierniť nielen fyzické, ale aj psychické napätie. Môže pomôcť pri únave a vyčerpanosti, ale pozor - práve počas stresu sa ho spotrebuje viac. Horčík zohráva úlohu pri prenose nervových impulzov, čo je vlastne spôsob, akým sa v tele prenášajú informácie. A je tu ešte jedna výhoda: horčík má dobrý vplyv na autonómny nervový systém (ktorý nemôžeme ovládať vôľou) a riadi činnosť našich orgánov. 

Kto potrebuje viac horčíka?

  • Ľudia v strese - počas vypätých situácií má telo vyššie nároky na živiny a využíva viac horčíka. Ten môže nakoniec dlhodobo chýbať. 
  • Športovci a ľudia s náročným povolaním - telo je vystavené väčšej záťaži a opäť tu platí, že nároky na príjem minerálov a vitamínov sú vyššie.
  • Tí, ktorí majú nekvalitný jedálniček - bohužiaľ, vysoký obsah cukru a tuku v strave obmedzuje vstrebávanie horčíka v tele, takže sa nevyužije všetok prijatý horčík. 
  • Ľudia stredného veku a starší ľudia - najmä kvôli pohybovému aparátu. S pribúdajúcim vekom je dôležité dodávať horčík, aby sme udržali svaly a kosti v dobrej kondícii. 

Viete, prečo je problém s horčíkom v potravinách?

My, ľudia, sa neustále snažíme o ďalší technologický pokrok, čo má svoje dôsledky. V dôsledku intenzívneho poľnohospodárstva sme našu pôdu vyčerpali. Je to doslova celá veda - skrátka, pôda je dnes oveľa chudobnejšia na živiny ako napríklad pred 100 rokmi. Obsahuje menej minerálov, takže aj to, čo v nej rastie, je nutrične chudobnejšie. 

To je jeden z dôvodov, prečo má dnes tretina populácie nedostatok horčíka - aj keď sa snažíme dobre stravovať, potraviny môžu obsahovať menej horčíka ako v minulosti. 

Vyskúšajte horčík z morskej vody

Horčík sa nachádza v mnohých potravinách. Líšia sa však v koncentrácii a tiež v dostupnosti v ľudskom tele. V posledných rokoch sa ukázalo, že horčík z morskej vody sa v ľudskom tele výborne vstrebáva.

Presne ten obsahuje náš nový produkt AquaMagnesium. Horčík z morskej vody pochádza z pobrežia Írska, a pretože vieme, že jeho vstrebateľnosť je pre človeka kľúčová, pridali sme k nemu i vitamín B6. Tým sa zabezpečí, aby sa horčík v bunkách uložil v čo najväčšej možnej miere

Na produkte AquaMagnesium sme si dali naozaj záležať. Veríme, že ho uvítajú všetci, ktorí si uvedomujú potrebu doplniť telu horčík.

Vyskúšajte ho v rámci akcie 1+1 zdarma a uvidíte, ako budete spokojní!

Dopĺňate horčík? Pomáha Vám zvládnuť stres, alebo ho máte radi, pretože pomáha svalom? Určite nám dajte vedieť, tešíme sa na vaše komentáre! 

AquaMAGNESIUM

AquaMAGNESIUM Špeciálna ponuka 1+1

100 % prírodná forma horčíka z morskej vody pobrežia Írska. Vďaka svojej čistote sa v našom tele lepšie vstrebáva. Spolu s pridaným mangánom a vitamínom B6 sa jedná o ideálnu kombináciu na podporu správnej funkcie svalov, zdravý kostí a nervových funkcií.

Pridať komentár

Sdílet
On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?