HAPLEX®Plus: Kľúčový spoločník pre zdravé kosti a kĺby

HAPLEX®Plus: Kľúčový spoločník pre zdravé kosti a kĺby

3 minúty čítanie 1175

Zdravie kostí a kĺbov hrá nezastupiteľnú úlohu v celkovom pohodlí a pohyblivosti človeka. S pribúdajúcim vekom však dochádza k postupnej degradácii kĺbového a kostného aparátu, čo môže mať nepriaznivý vplyv na našu životnú kvalitu. Našťastie existuje inovatívne riešenie, ktoré sa zameriava na starostlivosť o zdravie kostí a kĺbov zvnútra – HAPLEX®Plus. Táto revolučná formulácia na báze sodíkového hyaluronátu predstavuje nielen zlepšenie kĺbového komfortu, ale tiež pokožky, čím prináša komplexnú starostlivosť o naše telo.

Hyaluronát sodný: Kľúčový stavebný prvok kostí a kĺbov

Hyaluronát sodný, tiež známy ako kyselina hyalurónová (HA) či hyaluronan, je mukopolysacharid zložený z opakujúcich sa disacharidových jednotiek D-glukurónovej kyseliny a N-acetyl-D-glukozamínu. Táto látka sa nachádza vo všetkých stavovcoch, a to najmä v spojivových tkanivách, ako sú chrupky, kosti a koža.

1. Vstrebávanie

S vekom sa znižuje hladina HA v tele. Starnutie spomaľuje metabolizmus buniek a syntéza HA v našom tele klesá. Tým dochádza k nedostatočnej hydratácii kolagénnych a elastických vlákien kože, čím vznikajú napríklad vrásky. Strata HA v synoviálnej tekutine kĺbov môže byť jedným z prvých náznakov, že niečo nie je v poriadku. 

Orálne vstrebávanie HA. Syntéza a odbúravanie HA v tele sú dynamickým vyváženým procesom. Mnoho štúdií preukázalo, že perorálne podávanie HA môže zvýšiť prekurzory HA a podporiť jej syntézu. Odborne povedané, orálne podanie HA môže zvýšiť endogénnu hladinu HA a tým prispieť k celkovému zdraviu a kráse nášho tela.

2. Funkcia

Krása zvnútra

Výskum uskutočnený laboratóriami A&G v Španielsku s 29 dobrovoľníkmi preukázal, že orálne užívanie HAPLEX®Plus má významný vplyv na pevnosť a elasticitu kože. Tým, že poskytuje živiny zvnútra, dokáže HAPLEX®Plus podporiť spevnenie našej pokožky. 

Starostlivosť o kĺby

Štúdia uskutočnená na McMasterovej univerzite a univerzite v Ontáriu preukázala výrazné zníženie symptomatických prejavov po 180 dňoch užívania HAPLEX®Plus a chondroitín sulfátu. Účinnosť tejto štúdie je pravdepodobne spôsobená najmä HAPLEX®Plusom, pretože dávka chondroitín sulfátu bola pod terapeutickou úrovňou.

Štúdia preukázala, že účastníci užívajúci HAPLEX®Plus zažili úľavu a podporu funkčnosti kĺbovej chrupky. Orálne podanie HAPLEX®Plus tak môže pozitívne podporiť kĺbové zdravie.

Ďalšia štúdia ukázala, že orálne podávanie HAPLEX®Plus významne podporuje starostlivosť o kostnú hmotu a znižuje všeobecný diskomfort postmenopauzálnych žien.

HAPLEX®Plus sa tak zdá byť nádejným partnerom v starostlivosti o zdravie kostí a kĺbov, a to nielen v pokročilom veku, ale aj u tých, ktorí sa aktívne venujú športu. Jeho schopnosť uchovať tak zdravie kĺbov, ako aj krásu pokožky zvnútra je prísľubom pre komplexnú starostlivosť o naše telo.

Kyselina hyalurónová 

Vo vnútri kĺbového puzdra sa nachádza tzv. synoviálna tekutina, ktorá naše kĺby premazáva, čo je pre ich správne fungovanie zásadné. Synoviálna tekutina obsahuje okrem iného kyselinu hyalurónovú, ktorá sa v kĺboch priebežne spotrebováva a obnovuje. Kyselina hyalurónová je v Movisane vo forme hyaluronátu sodného, používaného pre jeho výhodnejšie technologické vlastnosti. Lepšie totiž preniká do tkanív a je hlavne stabilnejší.

HAPLEX®Plus nájdete v našom produkte Movisan. 


Movisan Kolagen II

Movisan Kolagen II Mesačné balenie

Výživový doplnok pre zdravé kĺby a chrupavky obsahujúce látky, ktoré dodajú pohybovému aparátu všetko, čo potrebuje. Obsahuje unikátny natívny kolagén typu II z morských zdrojov značky CalGo, ktorý vyniká väčšou vstrebateľnosťou v tele.

Pridať komentár

Sdílet

Témata článku:

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?