CalGo®: Morský extrakt pre zdravie kostí a kĺbov

CalGo®: Morský extrakt pre zdravie kostí a kĺbov

3 minúty čítanie 1274

V dnešnom svete sa stále viac ľudí zaujíma o zdravý životný štýl a stará sa o svoje telo. Jedným z kľúčových aspektov zdravia je stav našich kostí a kĺbov, ktoré nám umožňujú pohyb a aktívny životný štýl. S týmto cieľom bol vyvinutý CalGo®, inovatívny extrakt z kostí morských rýb, ktorý má pozitívny vplyv na zdravie našich kostí a kĺbov.

CalGo® je práškový extrakt z kostí morského pôvodu získaný enzymatickou hydrolýzou lososovitých rýb (losos, pstruh) – pomocou mletia a sušenia kostí. Hlavnými zložkami CalGo® sú minerály (vápnik, fosfor), kolagén. Výhody CalGo® pre zdravie kostí a kĺbov boli preukázané niekoľkými štúdiami publikovanými v recenzovaných časopisoch.

Štúdie potvrdzujú pozitívny účinok kolagénu typu 2.

Kolagén typu 2 bol podrobne skúmaný v nedávnej štúdii zameranej na pohybový aparát. 

• Prvej, tzv. testovacej skupine, bolo podávaných 40 mg natívneho kolagénu typu 2 po dobu 24 týždňov. 

• Oproti tomu druhej, tzv. kontrolnej skupine, bolo podávané iba placebo. 

• Po 24 týždňoch boli výsledky úplne zrejmé:

o Prvá, testovacia skupina, užívajúca kolagén, zaznamenala výrazný pozitívny účinok.

o Druhá, kontrolná skupina, užívajúca iba placebo, žiadne pozitívne účinky nevykazovala.

1) Movisan Kolagen II obsahuje 42,5 mg natívneho kolagénu typu II., ktorý bol použitý vo vyššie opísanej štúdii.

Iný výskum potvrdil vyššiu vstrebateľnosť morského kolagénu, dokonca o 50 % než pri iných typoch kolagénu. Natívny kolagén typu 2 je biologicky aktívny, a preto ho naše telo lepšie prijíma. Podľa vedeckých štúdií stačí denne na dosiahnutie pozitívneho efektu iba 40 mg natívneho kolagénu typu 2. 

Celý rad ostatných produktov na trhu obsahuje hydrolizovaný kolagén, pri ktorom sa efektívnosť dennej dávky pohybuje medzi 5 000 až 10 000 mg. Na dosiahnutie rovnakého účinku je tak potrebná 125 – 250-krát vyššia dávka v porovnaní s natívnym kolagénom typu 2.

Vápnik obsiahnutý v CalGo® je spojený s fosforom pri vzniku hydroxyapatitu, čo je mikrokryštalická forma vápnika v ľudských kostiach. Poskytuje tak vysoko biodostupný (pre ľudské telo lepšie vstrebateľný) vápnik, ktorý telo lepšie využije na podporu zdravia kostí a kĺbov.

CalGo® môže byť využitý naprieč rôznymi vekovými skupinami. Je vhodný pre všetkých vo veku od 30 rokov. Práve v tomto období sa totiž z našich kostí začína pomaly vytrácať vápnik, ktorý je potrebné doplňovať skutočne pravidelne. CalGo® je tak pre všetkých, ktorí chcú prospieť zdraviu svojich kostí a kĺbov.

Táto inovatívna látka môže byť kľúčom k pomoci udržania zdravých kostí a kĺbov, čo nám umožní žiť aktívny a plnohodnotný život. Vďaka svojmu pôvodu z morských zdrojov a pozitívnym výsledkom výskumov má CalGo® potenciál stať sa dôležitou súčasťou našej starostlivosti o zdravie kostí a kĺbov.

CalGo® nájdete v produkte Movisan Kolagen II. 


Movisan Kolagen II

Movisan Kolagen II Mesačné balenie

Výživový doplnok pre zdravé kĺby a chrupavky obsahujúce látky, ktoré dodajú pohybovému aparátu všetko, čo potrebuje. Obsahuje unikátny natívny kolagén typu II z morských zdrojov značky CalGo, ktorý vyniká väčšou vstrebateľnosťou v tele.

Pridať komentár

Sdílet

Témata článku:

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?