Mužský prechod alebo andropauza – ako zmierniť príznaky?

Mužský prechod alebo andropauza – ako zmierniť príznaky?

2 minúty čítanie 1404

O tom, že každú ženu čaká vo veku medzi 50.–60. rokom menopauza, sa hovorí veľa. Nie tak často sa však dozvieme, že prechod prekonávajú aj muži. Hovorí sa mu andropauza a prejavuje sa podobne. Máme niekoľko tipov, ako nepríjemné dôsledky mužského prechodu zmierniť:

Čaká andropauza aj Vás? 

Mužský prechod je veľkou hormonálnou zmenou, ktorá sa nikomu nevyhne. Dochádza pri ňom hlavne k poklesu hladiny testosterónu, a to rovnako ako u žien približne medzi 50.–60. rokom. A zatiaľ čo niekto to ani nepostrehne, iný si vychutná jeho príznaky so všetkým, čo k tomu patrí. Platí tu pravidlo, že každý z nás je originál a duševné i fyzické zmeny tak znášame inak. 

Andropauzy sa nemusíte báť. Je to prirodzená súčasť života a roky, ktoré po nej prídu, nebudú o nič horšie. Navyše dnes máme možnosti, ako si s prechodom dobre poradiť.

Ako sa mužský prechod prejavuje? 

Zmeny zaznamenáte ako fyzické, tak psychické. Vplyvom nižšej hladiny testosterónu sa začne postava zaguľacovať, pretože sa začne viac ukladať tuk, ale naopak ubúda svalovej hmoty. Všimnúť si môžete aj úbytok vlasov či prehlbujúcich sa vrások. 

Omnoho viac mužov však trápia zmeny nálad a únava. Andropauza skutočne môže byť stresujúcim obdobím. Zrazu nezvládnete urobiť všetko, čo ste stihli predtým. Zhorší sa kondícia, môže sa vytratiť chuť na sex a máte pocit, že potrebujete omnoho viac odpočinku. Určite na svoje telo netlačte. Nechajte ho prežiť andropauzu s pokojom a na boj s vyčerpaním si vezmite múdrych pomocníkov – napríklad ProMan Plus.

Pomôžu bylinky i zmena životného štýlu

Riešenie mužského prechodu má viac variantov. Jednak je dobré usilovať sa udržať hladinu testosterónu v tele a s tým pomôže zinok v kombinácii s kvalitným spánkom. 

Druhým krokom je zníženie miery únavy a vyčerpania. Novú energiu vám spoľahlivo dodá napríklad ženšen. Pôsobí stimulačne ako káva, ale omnoho dlhodobejšie. 

Poslednou možnosťou je starostlivosť o duševné zdravie. So stresom pomôže rozchodnica ružová – rastlina, vďaka ktorej sa výborne vyrovnáte s napätím. Jej dobrou priateľkou je damiána. Tá pre zmenu prispieva k regenerácii mentálnej i fyzickej sily a podporuje odolnosť. 

S tým všetkým pomáha aj náš produkt na mužské zdravie ProMan Plus. Podporuje tvorbu testosterónu a môžete sa naňho spoľahnúť počas svojej andropauzy. Vyskúšajte ho na mesiac zadarmo – kliknite na tento odkaz. 

 

ProMan PLUS

ProMan PLUS Mesačné balenie

Bestseller pre mužov. Originálna zmes rastlinných extraktov na podporu mužského organizmu. Výživový doplnok podporuje hladinu testosterónu, objemu svalov a navracia silu a energiu! Starostlivo vybrané zloženie so zdokumentovanými účinkami.

Pridať komentár

Sdílet
On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?