Vápnik? Poradíme vám, aký produkt vybrať.

Vápnik? Poradíme vám, aký produkt vybrať.

2 minúty čítanie 1440

Dnešná doba je naozaj skvelá v tom, že je všetkého dostatok a trh je vo všetkých smeroch zaplavený možnosťami, o ktorých sa nám pred pár desiatkami rokov ani nesnívalo. Hoci sa to môže zdať ako pozitívum, opak býva často pravdou. Na trhu je toľko produktov, že by sme strávili večnosť, kým by sme vybrali ten správny. Prevezmeme tuto úlohu za vás a vyberieme spoločne ten najlepší.

Vápnik alebo kalcium

Keď sa povie vápnik, každému sa ako prvé vybavia kosti alebo zuby. A pravdou je, že 99 % vápnika obsiahnutého v našom tele sa skutočne sústredilo práve tam. Vápnik ale v našom tele plní rad ďalších, ale nemenej dôležitých funkcií. Podieľa sa napríklad na správnom fungovaní nervovej sústavy, prispieva k optimálnej zrážanlivosti krvi alebo k činnosti našich svalov. 

Vápnik je naozaj zodpovedný za to, ako pevné sú naše kosti a zuby. A pretože je tu jeho najväčšia zásobáreň, tak ak naše telo trpí nedostatkom tohto minerálu, berie si potrebné množstvo práve z kostí a zubov. Vplyvom toho sa naše kosti aj zuby môžu začať odvápňovať, stávať sa krehkými a následne ľahšie dochádza k ich úrazu. 

Morské riasy, parmezán a chia semienka

Áno, všade tu nájdeme vysoký podiel vápnika. Okrem iného sa nachádza aj v morských rybách, (ktoré navyše obsahujú naše dobre známe omega-3 mastné kyseliny), ale aj v orechoch, strukovinách, karfiole či kapuste. Tieto potraviny sú obecne zdraviu prospešné a obsahujú aj ďalšie pre telo užitočné látky. Pri ich absencií v jedálničku môže dochádzať k nedostatočnému príjmu vápnika.

V dnešnej dobe už ale aj to dokážeme efektívne riešiť a môžeme si prísun kalcia zaistiť užívaním doplnkov stravy. Ako ale vybrať ten správny, keď je ich na trhu také množstvo? O konkurenčných prípravkoch vám toho príliš nepovieme, ale o našom doplnku stravy FlexiMed môžeme. 

Prečo práve FlexiMed?

Za úspechom práve tohto prípravku stojí predovšetkým jeho prvotriedne zloženie, ktorému dominuje najmä kostná múčka z lososa atlantického. Prípravok FlexiMed si jeho užívatelia obľúbili nielen pre jeho zloženie, ale najmä pre jeho účinky. Podieľa sa totiž na správnej tvorbe kolagénu, ktorý zodpovedá za normálnu funkciu kostí a svalov. Naši zákazníci si FlexiMed pri jeho pravidelnom užívaní naozaj vychvaľujú a potvrdzujú zdokumentovaný účinok. 

FlexiMed

FlexiMed

Poskytuje špičkovú starostlivosť kĺbovým chrupavkám a kostiam. Obsahuje kvalitné suroviny ako glukozamín, kolagén a vápnik z morských zdrojov získavaný patentovanou metódou.

Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?